The newly-renovated facility is designed to streamline caregiver workflow, improve the patient experience from entry through treatment and discharge, and distinguish CDC to attract new patients.

The connection of caregiver to patient is essential to the function of a dialysis unit. Equipment and supply locations, casework design details and patient flow throughout the unit were designed to allow caregivers easy access to patients and highly used equipment and supplies without sacrificing patient experience.

Center for Dialysis Care

Patient views during treatment were carefully considered. By turning the caregiver workstations perpendicular to the patient recliners, a rhythm of wood panels acting as end caps at each workstation creates a soothing, warm repetition and becomes the focal point for dialyzing patients. Artwork along the primary walkway and feature walls adds crisp and refreshing movement which complements the wood panels.

Center for Dialysis Care

We worked with the staff to understand important adjacencies and created a consistent module of workstations which repeats throughout the facility and are intended to carry though to additional CDC facilities. By designing a system with multiple lighting types, several lighting scenarios for patient comfort and caregiver function are achieved. All of these elements support CDC’s commitment to deliver quality care.