This project consists of the modernization of an existing parking structure built in 1985, located within an urban environment in Cleveland’s University Circle.

Numerous ADA accessibility barriers and code deficiencies exist within the building, and a need for handrails and vehicle barriers is necessary. The overall structure is dated and visually compromising to the vibrant and dynamic surroundings.

Case Western Reserve University

The building was built to provide parking for the adjacent apartment buildings and was very utilitarian in nature and design. The surrounding area has changed significantly as the deck is now becoming an anchor to an arts and Performing Arts District.

Case Western Reserve University

The design utilizes billboard-type enclosures which will allow for revolving work by local artists to be displayed. It is like a museum that has been turned inside out – where the art comes to community versus you going to an enclosed building with artwork on display. This new type of exhibition space in the neighborhood works well with the school of art, performance centers and the museum which are all close by.

Case Western Reserve University

The design team looked to minimize the architectural statement at the new entries so that the emphasis would be on the artwork. The building façade changes on a regular basis, allowing local artists to gain recognition and be part of the art and culture emerging in the district.

This creative modernization has allowed this outdated parking deck to continue on and become a valuable component in the dynamically changing community.